Panagiotis PapagapiouΟ Παναγιώτης Παπαγαπίου είναι ο ιδρυτής της EPATHLON E.E. (2005) και εμπλέκεται προσωπικά σε όλα τα έργα που αναλαμβάνει η εταιρεία.

Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Ο.Π.Α.) και συνέχισε με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στο Marketing και την Ψυχολογία της Συμπεριφοράς, ενώ ήδη εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα. Απέκτησε σημαντική εμπειρία στην Ελληνική και διεθνή αγορά, συν-εργαζόμενος με μεγάλες Ελληνικές και Πολυεθνικές επιχειρήσεις (όπως οι HP, Microsoft, Oracle, SAP, Google, Lionbridge, Accenture, KPMG και άλλες).

Ανέλαβε ρόλους απαιτητικούς και πολυδιάστατους, που συνδεόντουσαν άμεσα με τον στρατηγικό σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων υψηλής πολυπλοκότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα, που συχνά έπρεπε να συνδυάσουν την ανάγκη για άμεσες και ασφαλείς αποφάσεις με τη συμμετοχή στελεχών, ομάδων ή συνεργατών με διαμετρικά αντίθετες προσεγγίσεις.

      Οπαδός της πεποίθησης πως υιοθετώντας τη σωστή στάση, με επιμονή και πρόγραμμα, όλα είναι εφικτά, επένδυσε στην περαιτέρω εκπαίδευση και εξειδίκευση αυτού καθώς και των συνεργατών της επιχείρησης, σε δεξιότητες όπως η αποτελεσματική επικοινωνία και η καθοδήγηση στελεχών και επιχειρηματιών σε περιόδους κρίσεων.

     Είναι πιστοποιημένος NLP Coach (από το American Board of NLP) και μεταξύ άλλων εξειδικεύεται σε τεχνικές όπως : Creating your future technique ® , Body Language for Leaders, Transactional Analysis, Mastermind Performance, Personal Breakthrough και άλλες, έχοντας εμπειρία με πάνω από 5.000 ώρες ατομικών συνεδριών και ομαδικών εργαστηρίων καθοδήγησης. Έχει προσφέρει υπηρεσίες σε πάνω από 3.500 στελέχη και επιχειρηματίες από διάφορους τομείς της αγοράς, μέσα από ατομική ή ομαδική καθοδήγηση και ομαδικά βιωματικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας , καινοτομίας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης πωλήσεων. Έχει επίσης ιστορικό επιτυχίας στην οργάνωση και την πολιτική επικοινωνία.

     Η μεθοδολογία που ακολουθεί, ακολουθεί τη φιλοσοφία πως απαιτείται εναρμόνιση τριών «δυνάμεων» (ή συνιστωσών) που στηρίζουν την κάθε επιχειρηματική και όχι μόνο, προσπάθεια. Άνθρωποι, κατάλληλες διαδικασίες και συμπεριφορά. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για την επιτυχή έκβαση κάθε προσπάθειας, στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος και η συμπεριφορά που υιοθετεί. Είτε πρόκειται για τον ίδιο μας τον εαυτό, είτε αφορά στον πελάτη που απευθυνόμαστε, είτε αφορά στην αξιολόγηση, ενδυνάμωση, εξέλιξη του εμπλεκόμενου ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος, αλλά όχι τελευταίο σε σημαντικότητα, ο σχεδιασμός των πλέον αποδοτικών διαδικασιών που θα επιτρέψουν την επίτευξη των απαραίτητων στόχων μέσα από την υιοθέτηση της σωστής συμπεριφοράς (ή στάσης) των ανθρώπων απέναντι στις διαδικασίες (συχνά πρόκειται για συνήθειες) που σχεδόν πάντα σχετίζονται με την πρόκληση μιας διαφαινόμενης αλλαγής .

     Επίσης είναι Πιστοποιημένος και Βραβευμένος, Μέντορας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εξειδικεύεται επίσης σε θέματα νέας επιχειρηματικότητας, εισαγωγής και εφαρμογής καινοτομίας και περιπτώσεις διάδοχων καταστάσεων (μετάβαση μιας επιχείρησης από μια παλαιότερη γενεά σε μια νεότερη).

     Αρθρογραφεί μεταξύ άλλων, για θέματα επιχειρηματικής οργάνωσης, αντιμετώπισης επιχειρηματικών προκλήσεων, επιχειρηματικής επιβίωσης και ανάπτυξης, ανάπτυξης πωλήσεων και διαχείρισης δικτύου συνεργατών, στρατηγικού marketing, αποτελεσματικής εταιρικής επικοινωνίας, καινοτομίας , δημιουργίας προστιθέμενης αξίας μέσω τεχνολογίας και εξωστρέφειας.


 Η εταιρεία στελεχώνεται από σειρά στελεχών με εξειδίκευση στους αντίστοιχους τομείς άνω των 17 ετών:

Λιάνα Παπαγιουβάννη |  Business Partner, Διευθύντρια Επικοινωνίας

Μάνος Παπαλεξανδρής | Senior Solutions Architect

David Parson | Senior applications and web developer

Δήμητρα Παπαστάμου | Social media & community expert

Ιωάννα Αγγελίδου | Marketing Research associate

Ανδρέας Σταυρόπουλος | F&B solutions manager & trainer

Λίλιαν Κούτση | Υπεύθυνη συνεργάτης επενδυτικών & χρηματοδοτικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ)

Χρήστος Τσιορίδης | Brand design (re-design)

Γιώργος Καζαζίδης | Υπεύθυνος υπηρεσιών marketing management Αθλητικών συλλόγων


Η ΕΠΑΘΛΟΝ συνεργάζεται με αρκετά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και αποτελεί πιστοποιημένο αποδέκτη φοιτητών Ελληνικών ΑΕΙ για πρακτική άσκηση.

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της επιχείρησης, προσφέρεται επιλεκτικά δωρεάν επαγγελματική και επιχειρηματική καθοδήγηση σε επιλεγμένες ομάδες ανέργων, σχετικούς φορείς και αγροτουριστικό συνεταιρισμό ακριτικής περιοχής.