Τα 6 κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε πριν μια συνέντευξη

Συνέντευξη: η προετοιμασία της είναι πολύ σημαντική και κρίσιμη

Όταν προετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα στην καριέρα μας, η συνέντευξη είναι η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις δεξιότητες  και τις ικανότητες μας.

Σίγουρα, η πρόσκληση  για συνέντευξη είναι ήδη ένα σοβαρό πρώτο βήμα και συγχαρητήρια για αυτή την πρώτη επιτυχία αλλά η αλήθεια είναι πως «τα δύσκολα τώρα αρχίζουν».

Ο στόχος μας πρέπει να είναι να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας με τέτοιο τρόπο ώστε είτε να κάνουμε εμφανή τη θετική διαφορά έναντι των άλλων υποψηφίων και είτε να προσληφθούμε είτε να βρεθούμε στη λίστα που θα περάσει στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης.

Θέλουμε να αναδείξουμε την προστιθέμενη αξία μας στο νέο μας εργοδότη, να δείξουμε και να μιλήσουμε για τα σημεία που είμαστε πλέον ανταγωνιστικοί και να φανούν οι λόγοι που πρέπει να μας προτιμήσουν σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους.

Συνεπώς, η σωστή προετοιμασία του υποψηφίου έναντι μιας προγραμματισμένης επαγγελματικής συνέντευξης είναι

Για μια επιτυχημένη συνέντευξη, θα πρέπει να έχουμε απαντήσει στα εξής ερωτήματα :

  • Πόσο δυνατοί και σίγουροι αισθανόμαστε για τον εαυτό μας και την έκβαση της συζήτησης;
  • Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε ώστε να οδηγήσουμε την κουβέντα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αναδείξουμε τις δικές μας δεξιότητες και δυνατότητες;
  • Έχουμε συνδέσει την επαγγελματική μας εμπειρία με αυτά που ζητάει η περιγραφή της θέσης για την οποία μας έχουν καλέσει για συνέντευξη;
  • Έχουμε εντοπίσει όλες τις πιθανές ερωτήσεις που θα μας κάνουν και τις ερωτήσεις «παγίδα» και έχουμε προετοιμαστεί ανάλογα ώστε να λειτουργήσουν Θετικά για εμάς;
  • Πόσο καλά γνωρίζουμε την εταιρεία και τον άνθρωπο με τον οποίο θα κουβεντιάσουμε?
  • Έχουμε όλα τα Hints & Tips που χρειάζονται για μια επιτυχημένη συνέντευξη

Η προετοιμασία λοιπόν μιας Συνέντευξης είναι και Σημαντική και Κρίσιμη και συλλέγοντας απαντήσεις και χρήσιμα στοιχεία, μελετώντας  και εξετάζοντας πιθανά σενάρια θα έχεις την ικανότητα να διατηρήσεις τον έλεγχο και να οδηγήσεις τη συνέντευξη εκεί που θέλεις αφήνοντας παράλληλα τις κατάλληλες εντυπώσεις.

Ένας ειδικός στην προετοιμασία συνεντεύξεων , μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία προετοιμασίας εξασφαλίζοντας τη μέγιστη εκ μέρους σου απόδοση.

 

linkedinΆρθρο της Γιούλας Γεωργίου , συνεργάτη της EPATHLON E.E.

Συμβούλου διοίκησης, εξειδικευμένη σε θέματα αξιολόγησης, ενδυνάμωσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού

Panagiotis Papagapiou Linkedin